Ik ga op vakantie en neem mee… KleintjeBeer!

Vakantie is een tijd van betekenisvolle ervaringen. Er is meer kwali-tijd: tijd en ruimte om er samen op uit te gaan, nieuwe plekken te ontdekken en verkennen en dus nieuwe ervaringen op te doen.

Ook KleintjeBeer, het leergierige beertje dat op onze voorscholen woont, is dol op nieuwe ervaringen opdoen. Daarbij mist hij de kinderen tijdens de zomervakantie enorm. Vandaar dat KleintjeBeer zijn koffertje heeft gepakt en de komende 6 weken gezellig met jullie mee gaat op vakantie! Zijn eigen vakantiekoffertje is gevuld met leerzame activiteiten voor de kinderen. Naar het strand, speeltuin, dierentuin, opa en oma of op reis met vliegtuig, trein, bus of auto. KleintjeBeer vindt het allemaal een groot avontuur!

Samen met KleintjeBeer verzamelen kinderen souvenirs als aandenken aan leuke dingen die zij hebben gedaan. Ook zit er een schriftje in het koffertje. Hierin kan een kind tekeningen maken en als ouder kan je er verhalen in schrijven en foto’s inplakken.

Het schriftje, de souvenirs en KleintjeBeer helpen een kind om van vakantie ervaringen mooie herinneringen te maken. Het ondersteunt het geheugen en maakt het voor een kind makkelijker om na de vakantie over de zomer te vertellen op de voorschool.

Tijdens de eerste week na de zomervakantie zien we alle kinderen, beren en koffertjes weer terug op de voorschool. We zijn natuurlijk erg benieuwd wat voor betekenisvolle ervaringen jullie hebben verzameld!

Tot na de vakantie, veel plezier samen!