Tuinopening Amstelveenseweg

Dit voorjaar hebben we onze buitenruimte aan de Amstelveenseweg op feestelijke wijze heropent nadat we de speel & leeromgeving hebben uitgebreid. Onze wens bij KleintjeZuid was een bijzonder tuinontwerp met veel eetbare planten, veel groen en veel ‘open’ speelmogelijkheden, die de kinderen uitnodigen om te verkennen en ontdekken. In samenwerking met het Cityplot collectief, die leuke en leerzame tuinlessen verzorgen op onze locaties, is een avontuurlijk tuinontwerp gerealiseerd dat nog uitdagender, nog groener, nog speelser en nog leerzamer is!  

De vernieuwde speel & leeromgeving buiten bevat namelijk tal van mogelijkheden voor spelenderwijs leren, zoals een blotevoetenpad die de senso-motoriek stimuleert, een tunnel en hut van wilgentenen en begroeit met klimop, waarin de kinderen heerlijk kunnen spelen en schuilen, tal van eetbare planten om te verzorgen en lekker van te proeven én genoeg ruimte en speelmateriaal om veilig te oefenen met balanceren, springen, rennen, fietsen, klimmen, klauteren, vallen én weer opstaan.

Tijdens een speciale tuinles mochten ook ouders meedoen: de zonnegroet dansen, oogsten uit eigen (moes)tuin, huppelend over het blotevoetenpad, balancerend over de boomstammetjes, kruip door- sluip door de wilgentunnel en even spelen in de hut, om na afloop te genieten van een kopje thee van kruiden uit eigen tuin.