Programma STERK

We hebben ons eigen educatieprogramma STERK ontwikkeld om het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten en de ontwikkeling te stimuleren.
Programma STERK KleintjeZuid

De basis componenten

Hierbij gaan we uit van vier basiscomponenten die essentieel zijn bij de ‘opvoeding’ en ontwikkeling van een kind. Dit zijn:

  • emotionele veiligheid
  • persoonlijke competentie
  • sociale competentie
  • normen en waarden

Veiligheid

Per leeftijdscategorie -van 2,5 tot 4 jaar- worden deze componenten uitgewerkt en gekoppeld aan leeftijdsgebonden trainingen. Veiligheid, zowel fysiek als emotioneel, ligt aan de basis van dit educatieprogramma. De kinderen moeten op elkaar en de pedagoog kunnen vertrouwen en elkaars integriteit in acht leren nemen. Door de ontwikkelingsgerichte activiteiten leren kinderen zichzelf en anderen beter kennen, ze leren hun grenzen aanvoelen en ook aan te geven, en op zichzelf en elkaar te vertrouwen. De pedagoog zorgt dat tijdens de uitvoering van de (fysieke) activiteiten altijd aan de basisvoorwaarden van veiligheid en respect wordt voldaan.

STERK kent speciale trainingen waarin plezier maken en zelfvertrouwen -door middel van aspecten van judo, yoga en andere bewegingsspellen- centraal staan.

Veiligheid

De kinderen ontwikkelen hun persoonlijke -en sociale vaardigheden door ons STERK programma. Hierdoor wordt ook de fysieke veiligheid en het gevoel van emotionele veiligheid binnen de groep aanzienlijk vergroot. Spelenderwijs levert het programma meerwaarde voor een gezonde sociale -en weerbaarheidsontwikkeling van kinderen.

Wilt u nog meer weten over STERK? Stuur dan een mail naar info@kleintjezuid.nl en dan nemen wij uiteraard contact met u op.