Nieuws

STOP pesten!

STOP pesten! 19 april is het de Landelijke dag tegen pesten, daarom staan we aankomende weken extra stil bij dit thema. We vertellen graag hoé!

KleintjeZuid X Cityplot

Van voorjaar tot najaar krijgen onze kinderen leuke en leerzame tuinlessen aangeboden. KleintjeZuid heeft een samenwerking met het stadsboerinnen collectief ‘Cityplot’. 

Paasontbijt bij KleintjeZuid!

Wát een gezelligheid en blije gezichtjes!

20 jaar KleintjeZuid!

Wauw! Dit jaar bestaat KleintjeZuid 20 jaar. Wat een ongelofelijke mijlpaal!

Een dagje bij KleintjeZuid

Kijk je mee naar ‘een dagje bij KleintjeZuid’ met Loua op dreumesgroep Look?

Kijk mee naar de STERK les van onze pedagogisch coach en kinderyoga docent, Nanda!

Tijdens deze momenten wordt extra aandacht besteed aan het spelenderwijs opdoen van positieve leerervaringen. Principes en oefeningen uit de kinderyoga en bewegingsspelen zijn de grote inspiratiebron. Centraal staat het samen plezier maken en vergroten van zelfvertrouwen.

KleintjeZuid X OpenUp

KleintjeZuid hecht veel waarde aan het welzijn van onze werknemers. Daarom zijn wij een samenwerking gestart met OpenUp, waarbij al onze werknemers direct toegang hebben tot mentale en fysieke ondersteuning.

Wenperiode bij KleintjeZuid

Als ouder heb je van tevoren natuurlijk je huiswerk gedaan: je hebt verschillende organisaties met elkaar vergeleken, je hebt al een rondleiding gehad en wellicht enkele pedagogisch medewerkers ontmoet. Je hebt er een goed gevoel over en weet aardig waar je kind terecht komt. Echter, voor je kind is straks alles nieuw...

Dag van de leidster!

Wat een belangrijke dag in het jaar. Dé dag om alle hardwerkende toppers in de kinderopvang extra in het zonnetje te zetten. Jullie hebben het verdiend! Onwijs bedankt, voor jullie grote inzet en de beste zorgen voor de kinderen. Later begint immers vandaag!

Blog – Slapen

We weten allemaal dat een goede nachtrust van cruciaal belang is voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Dat weten we omdat we allemaal kunnen voelen wat een slechte nachtrust met ons doet. Één nachtje slecht slapen- en gapend de dag door- lukt nog wel, maar als het slaaptekort chronische vormen aanneemt… Nou, dan ga je het al snel merken…

Een ochtend bij KleintjeZuid

In de bakfiets kom je aan bij de voorschool. Als je door het raam kijkt, zie je al wat groepsgenootjes spelen. Ze zien jou ook!

Een dag bij KleintjeZuid

In mama haar armen kom je binnen op de groep. Je kijkt rond en ziet je vaste groepsgenoten al aan de tafel zitten. Het is tijd voor een fruithapje. Een van de voor jou vertrouwde pedagogisch medewerkers zit bij de baby’s aan tafel en geeft hen hapjes.

Een middag bij KleintjeZuid

Pfff het was best een drukke dag vandaag op school. Lesjes, taakjes en werkjes, je hebt een hoop gedaan. Nog heel even en je bent lekker vrij. Je kijkt wat dromerig uit het raam naar buiten en… je ziet je vertrouwde juf van de naschoolse al staan op het schoolplein.

Even voorstellen!

Raïssa is 12 jaar geleden bij ons als Pedagogisch Medewerker haar carrière gestart en doorgegroeid naar de rol van Vestigingsmanager. Inmiddels draagt zij de titel Manager Kinderdagverblijven KleintjeZuid met trots én is zij moeder geworden 💛

Tuinopening Amstelveenseweg

Dit voorjaar hebben we onze buitenruimte aan de Amstelveenseweg op feestelijke wijze heropent nadat we de speel & leeromgeving hebben uitgebreid. Onze wens bij KleintjeZuid was een bijzonder tuinontwerp met veel eetbare planten, veel groen en veel ‘open’ speelmogelijkheden, die de kinderen uitnodigen om te verkennen en ontdekken.

Ik ga op vakantie en neem mee… KleintjeBeer!

Vakantie is een tijd van betekenisvolle ervaringen. Er is meer kwali-tijd: tijd en ruimte om er samen op uit te gaan, nieuwe plekken te ontdekken en verkennen en dus nieuwe ervaringen op te doen. Ook KleintjeBeer, het leergierige beertje dat op onze voorscholen woont, is dol op nieuwe ervaringen opdoen.

Even voorstellen!

Moniek begon 9 jaar geleden bij KleintjeZuid als een enthousiaste stagiaire, om elke dag een glimlach op de gezichtjes van de kinderen te toveren. Sindsdien heeft ze een mooi pad bewandeld binnen ons kinderdagverblijf en leidt ze samen met haar team de dagelijkse gang van zaken op deze vestiging.

Blog – City Plot

Volgens mij  willen we allemaal dat volgende generaties ook volop kunnen genieten van alle mogelijkheden en natuurpracht waarmee wij zelf ook zijn opgegroeid. Om die toekomst te borgen, moeten we kinderen bewust maken van hun verantwoording met betrekking tot het zorgdragen voor de omgeving: van de directe eigen leefwereld tot de natuurlijke omgeving overal om ons heen.

Blog – Plezier

Een belangrijk element in de visie van KleintjeZuid is… Plezier! Plezier staat voor: aardig zijn, blijdschap, gein, genoegen, genot, jolijt, lol, opgewektheid, pret, schik, verrukking, vreugde, vrolijkheid, welbehagen en .. vul zelf maar aan.