Naschoolse opvang

Onze visie ‘meer aandacht, meer plezier’ voeren we overal in door. Volop aandacht voor de kinderen, ouders en onze medewerkers én aandacht voor de wereld om ons heen.

Voor het eerst naar de naschoolse opvang

Voor het eerst naar de naschoolse opvang gaan is een hele stap. Vooral omdat de grote stap naar de basisschool meestal tegelijkertijd wordt genomen. Basisscholen hanteren gewoonlijk een wenperiode waarin de dagen langzaam worden opgebouwd. Een schooldag vraagt namelijk meer van een kind dan een dag opvang. Dat kan best vermoeiend zijn in het begin.

Ook op de naschoolse opvang moet gewend worden. Onze pedagogisch medewerkers en vestigingsmanagers overleggen met je als ouder wat de beste benadering voor jullie is. Ieder kind reageert immers anders op de overgang naar de basisschool. 

Bij KleintjeZuid nemen we het unieke wenproces van een kind zoals het is en ondersteunen een kind én zijn ouders. We hebben in de wenperiode veel contact met je als ouder. Via de Ouder-App sturen we foto’s, updates en stemmen we afspraken af over de ophaaltijd in het belang van jouw kind.

Wij zorgen ervoor dat onze vestigingen een huiselijke sfeer hebben waarin kinderen het gevoel hebben dat zij thuiskomen na een dag school en waar ook ouders zich snel vertrouwd voelen.

Een middag bij KleintjeZuid

Pfff het was best een drukke dag vandaag op school. Lesjes, taakjes en werkjes, je hebt een hoop gedaan. Nog heel even en je bent lekker vrij. Je kijkt wat dromerig uit het raam naar buiten en… je ziet je vertrouwde juf van de naschoolse al staan op het schoolplein. Ze heeft een tas vol gele KleintjeZuid hesjes bij zich. Dan gaat de bel. Vrij! Je haast je om de meester gedag te zeggen, pakt je tas en jas, en als je door de deur bent ren je over het schoolplein naar je juf. Ook de kinderen uit andere klassen verzamelen zich om haar heen. De juf checkt of iedereen er is. “Yes, check, we kunnen vertrekken”. Twee- aan twee en hand in hand, loop je met je schoolgenootjes naar de naschoolse opvang.

Naschoolse opvang KleintjeZuid Amstelveensweg

Kwaliteit & Service

KleintjeZuid besteedt extra aandacht aan het ondersteunen van ouders bij het creëren van een mooie balans in werk, huishouden en gezin. Onze invulling van een opvangdag, ruimere openingstijden en het bieden van dagelijkse warme maaltijden voor de kinderen zorgen ervoor dat er thuis alleen kwali-tijd als gezin overblijft.

Heb je vragen over de ontwikkeling, opvoeding of gedrag van je kind? KleintjeZuid stelt haar pedagogen beschikbaar, ze denken graag met je mee.

Service en kwaliteit gaan hand in hand bij KleintjeZuid!

Vestigingen