Manager kinderdagverblijven KleintjeZuid

Voor onze 2 kinderdagverblijven in Amsterdam Zuid zijn wij op zoek naar een Manager Kinderopvang (36 uur). Het betreft een tijdelijke functie, ter vervanging van zwangerschapsverlof. Bij een wederzijdse match, is er uitzicht op verlenging. Je bent het aanspreekpunt voor de twee (meewerkend) vestigingsmanagers van de KDV-vestigingen binnen KleintjeZuid. Je coacht en begeleidt de (meewerkend) vestigingsmanagers vanuit het (pedagogisch) beleid ten behoeve van het mede verbeteren van de kwaliteit van werkzaamheden en het bevorderen van hun deskundigheid.

Functieprofiel

De manager Kinderopvang is verantwoordelijk voor de conceptbewaking van KleintjeZuid. Je  waarborgt de naleving van het kwaliteits-, pedagogisch-, en personeelsbeleid en zorgt voor optimale kwaliteit van de opvang. Je richt je op het verbeteren van de pedagogische dienstverlening en de professionele ontwikkeling van (meewerkend) vestigingsmanagers die in de KDV-vestigingen van KleintjeZuid actief zijn. Je fungeert als spil tussen het (pedagogisch) beleid en de uitvoering in de praktijk. Je voert coaching gesprekken met de (meewerkend) vestigingsmanagers en probeert hen op een positieve manier verder te brengen in hun ontwikkeling als professional. Naast het coachen geef je leiding aan de (meewerkend) vestigingsmanagers over de uitvoering van werkplannen, het (pedagogisch) beleid en de dagelijkse werkzaamheden.

Als manager Kinderopvang zijn onderstaande taken o.a. onderdeel van je functie:

 • Bewaak je de kwaliteit van het functioneren van de (meewerkend) vestigingsmanagers van de kinderdagverblijven
 • Signaleer je gevraagd en ongevraagd hiaten en knelpunten in kennis en vaardigheden bij (meewerkend) vestigingsmanagers.
 • Bespreek je met de (meewerkend) vestigingsmanagers hun coaching behoefte en stelt een individueel of groepsgericht coaching plan op.
 • Monitor je het basisrooster van de KDV-vestigingen.
 • Coördineer je het activiteitenprogramma van de KDV-vestigingen. Begeleidt (meewerkend) vestigingsmanagers in het aanbod van activiteiten en houdt overzicht op het budget.
 • Coördineer je en voer je sollicitatiegesprekken met de HR manager voor de KDV-vestigingen.
 • Coördineer je de groeps- team overleggen op de KDV-vestigingen zodat zij volgens richtlijnen/afspraken van de organisatie uitgevoerd worden. Sluit aan bij groeps- team overleggen wanneer hier vraag naar is of als dit als nodig wordt geacht.
 • Behandel je klachten van ouder(s)/verzorger(s) volgens de richtlijnen en procedures van de organisatie.

Wat zoeken wij?

Je beschikt over aantoonbare leidinggevende capaciteiten, opgedaan in de kinderopvang. Je bent een daadkrachtige, operationele ingestelde People manager met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Je hebt een sterke persoonlijkheid, bent inventief, actief, energiek en straalt enthousiasme, vrolijkheid en warmte uit.

Je denkt vooruit, bent accuraat, punctueel, servicegericht en stressbestendig en je kunt administratieve werkzaamheden snel en adequaat afhandelen. Daarnaast ben je computervaardig. Bovendien ben je flexibel en beheers je de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Je hebt minimaal een HBO – werk- en denkniveau en je beschikt over een in de CAO Kinderopvang vastgestelde beroepskwalificatie. Daarnaast beschik je over ruime werkervaring in de kinderopvang en over aantoonbare, relevante leidinggevende ervaring. Daarnaast beschik je over kennis van organisatorische en pedagogische beleidskaders.

Wat bieden wij jou?

 • Een salaris conform de cao-kinderopvang
 • Kans op een vast contract
 • Een jong, dynamisch team met persoonlijke & respectvolle omgang
 • Tekenbonus van €1.000 bruto na je eerste contract!
 • Voorrang op de wachtlijst voor opvang van je eigen kind én een fijne korting
 • Vestigingen op unieke locaties in Amsterdam Zuid
 • Volop aandacht voor jouw individuele ontwikkeling dankzij opleidingen & cursussen
 • Breng je een nieuwe collega aan, dan ontvang je een flinke aanbrengpremie van €1.000,- bruto
 • Voordelig sporten bij jouw favoriete sportschool
 • Volledige reiskostenvergoeding
 • 6 weken vakantie per jaar; tussen kerst en oud en nieuw is iedereen vrij. In mei 8 % vakantiegeld en in december 3 % eindejaarsuitkering. Dat is fijn de zomer & de feestdagen in gaan!
 • Leuke bedrijfsuitjes én uiteraard de vrijdagmiddagborrel.

Ben je geïnteresseerd?

Indien je geïnteresseerd bent in deze functie, nodigen wij je uit te reageren. Wij ontvangen graag jouw motivatiebrief met daarbij je curriculum vitae. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Aniek Krom 020-2089920.

 Contact informatie

KleintjeZuid

IJsbaanpad 9 

1076 CV Amsterdam

020-2089920

Meer vacatures

Pedagogisch baby specialist

Voor onze vestiging in de Rivierenbuurt zijn wij op zoek naar een baby pedagogisch specialist voor 36 uur per week, verdeeld over 4 dagen. Ben

Pedagogisch Coach

Voor onze locaties in Amsterdam Zuid waar wij kinderdagopvang, voor –en naschoolse opvang bieden, zijn wij op zoek naar een boventallige pedagogisch coach voor minimaal

Programma Natuurlijk KleintjeZuid

Meewerkend Vestigingsmanager

Voor een van onze vestigingen in Amsterdam Zuid zijn wij op zoek naar een meewerkend vestigingsmanager voor 36 uur per week. Jij bent het gezicht

KleintjeZuid Rivierenbuurt Speelplein

Huishoudelijk medewerker

Voor onze vestiging in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid zoeken wij een huishoudelijk medewerker. Het gaat om een parttime dienstverband van 24-32 uur per week

KDV Rivierenbuurt KleintjeZuid

Pedagogisch medewerker dreumesgroep

Voor ons kinderdagverblijf in Amsterdam Zuid in de Rivierenbuurt zijn wij op zoek naar een vrolijke, warme en energieke pedagogisch medewerker voor onze dreumesgroep. Je

Pedagogisch medewerker peutergroep

Functieomschrijving Voor ons kinderdagverblijf in Amsterdam Zuid in het Olympischkwartier zijn wij op zoek naar een vrolijke, warme en energieke pedagogisch medewerker voor onze peutergroep.

Deel: