De Rivieren
Voorschool

In en om het schoolgebouw van Daltonbasisschool de Rivieren bevindt zich KleintjeZuid de Rivieren. Een groene en uitdagende speelplek voor kinderen centraal in de Rivierenbuurt.

Tussen de basisschool en onze locaties is sprake van een samenwerkingsverband. Met deze samenwerking creëren we een doorgaande leerlijn van de voorschool naar de kleuterklassen van de basisschool. De doorgaande leerlijn verkleint de grote stap van de opvang naar het basisonderwijs.

peter vve

Startblokken 

Op onze voorschool werken we met het educatieprogramma Startblokken. Een educatieprogramma stimuleert de ontwikkeling op het gebied van taal, rekenen, de motoriek en de sociaal emotionele ontwikkeling. Het doel hiervan is om kinderen spelenderwijs voor te bereiden op de grote stap van opvang naar onderwijs.

Startblokken wordt gekenmerkt door een ontwikkelingsgerichte en kind-volgende aanpak. Dat betekent dat het programma aansluit bij de interesse van de kinderen in de groep en tegelijkertijd het zetten van een volgende stap in de ontwikkeling stimuleert. De pedagogisch medewerkers plannen dagelijks een leuk en leerzaam aanbod voor alle kinderen in onze speel & leeromgeving én verzorgen begeleiding van groepjes of individuele kinderen.

Cityplot

Van voorjaar tot najaar krijgen de kinderen leuke en leerzame tuinlessen aangeboden. KleintjeZuid heeft een samenwerking met het stadsboerinnen collectief ‘City Plot’. 

Tijdens de tuinlessen zijn we lekker buiten en leren de kinderen waar hun voedsel vandaan komt, over gezond eten, hoe ze zelf groente en fruit kunnen telen, verbondenheid met- en contact en respect voor de natuur en nog veel meer.

Natuurlijk genieten de kinderen enorm van wroeten met hun handjes in de aarde en het proeven van de eigen oogst. Van onze oogst maken we van alles, van muntthee tot aardbeienjam. Leuk, leerzaam en …lekker!

Praktische informatie

  • De halve dagopvang is op maandag t/m vrijdag geopend van 8.15-13.45 uur. Je kunt je peuter weer ophalen vanaf 12.30 uur, nadat we gezellig samen met alle kinderen hebben geluncht.
  • De halve dagopvang heeft één groep met ruimte voor 16 kinderen.
  • Het uurtarief bedraagt €10,95 Klik hier om zelf de netto maandkosten te berekenen.
  • Inclusief luiers, vers fruit en een broodmaaltijd. 
  • Op de voorschool is een minimale afname gesteld van 2 dagen. 

Lidy van Vliet

“Ik vind het heerlijk om de kinderen in hun kracht te zetten.”

De Rivieren Halvedag opvang 
Lekstraat 37
1079EM Amsterdam
Derivieren@kleintjezuid.nl 

Telefoon
06-36380347

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8:15-13:45

Routebeschrijving

LRK nummer
956206657

Inspectierapport GGD:
Klik hier voor het inspectierapport

Bankrekeningnummer
NL77ABNA0565390155

Kvk nummer
30241667