Museumkwartier
Voorschool

Midden in het Museumkwartier bevindt zich KleintjeZuid Museumkwartier in het schoolgebouw van basisschool Schreuder.

Tussen de basisschool en onze locaties is sprake van een samenwerkingsverband. Met deze samenwerking creëren we een doorgaande leerlijn van de voorschool naar de kleuterklassen van de basisschool. De doorgaande leerlijn verkleint de grote stap van de opvang naar het basisonderwijs.

Museumkwartier5

Startblokken 

Op onze voorschool werken we met het educatieprogramma Startblokken. Een educatieprogramma stimuleert de ontwikkeling op het gebied van taal, rekenen, de motoriek en de sociaal emotionele ontwikkeling. Het doel hiervan is om kinderen spelenderwijs voor te bereiden op de grote stap van opvang naar onderwijs.

Startblokken wordt gekenmerkt door een ontwikkelingsgerichte en kind-volgende aanpak. Dat betekent dat het programma aansluit bij de interesse van de kinderen in de groep en tegelijkertijd het zetten van een volgende stap in de ontwikkeling stimuleert. De pedagogisch medewerkers plannen dagelijks een leuk en leerzaam aanbod voor alle kinderen in onze speel & leeromgeving én verzorgen begeleiding van groepjes of individuele kinderen.

Duurzaamheid

We leven in een wereld vol mogelijkheden en natuurpracht en willen dat volgende generaties daar volop van kunnen genieten. Vandaar dat wij vandaag bewust kiezen voor duurzame materialen in onze kinderopvang, om de toekomst veilig te stellen voor de generaties van morgen.

Bij KleintjeZuid maken we de kinderen al vroeg bewust van hun verantwoordelijk met betrekking tot het zorgdragen voor de omgeving: van de mensen en materialen op de eigen basisgroep tot de natuurlijke omgeving overal om ons heen. Wat ons betreft kan je daar niet vroeg genoeg mee beginnen. Later begint immers vandaag.

Praktische informatie

  • De halve dagopvang is op maandag t/m vrijdag geopend van 8.15-13.45 uur. Je kunt je peuter weer ophalen vanaf 12.30 uur, nadat we gezellig samen met alle kinderen hebben geluncht.
  • De halve dagopvang heeft één groep met ruimte voor 16 kinderen.
  • Het uurtarief bedraagt €10,95. Klik hier om zelf de netto maandkosten te berekenen.
  • Inclusief luiers, vers fruit en een broodmaaltijd. 
  • Op de voorschool is een minimale afname gesteld van 2 dagen. 

Nathalie Muhring

Meewerkend vestigingsmanager

“Dagelijks  focussen we ons op het creëren van een vrolijke en leerrijke omgeving waar kleintjes hun eerste stappen zetten naar ontdekking en groei!”

Museumkwartier halve dagopvang
Van de Veldestraat 10
1071 CW Amsterdam
Museumkwartier@kleintjezuid.nl

Telefoon groepen:
020-2091330

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8:15- 13:15

Routebeschrijving

LRK nummer
293051318

Inspectierapport GGD:
Klik hier voor het inspectierapport

Bankrekeningnummer
NL20ABNA0890316058

KVK nummer
78161207