Amstelveenseweg
Voorschool

Centraal gelegen in de Stadionbuurt, kenmerkt KleintjeZuid Amstelveenseweg zich door haar warme, huiselijke groepsruimtes en diverse extra speelruimtes waar kinderen zich kunnen vermaken.

De ochtenden op de voorschool staan in het teken van ontmoeten, spelen, knutselen, zingen en dansen. Spelenderwijs bereiden we de kinderen voor op de grote stap naar de basisschool. Om een doorgaande leerlijn te creëren tussen school en opvang, onderhouden we contact met de basisscholen in de buurt.

Moestuin met kindjes achterkant

Cityplot

Van voorjaar tot najaar krijgen de kinderen leuke en leerzame tuinlessen aangeboden. KleintjeZuid heeft een samenwerking met het stadsboerinnen collectief ‘City Plot’. 

Tijdens de tuinlessen zijn we lekker buiten en leren de kinderen waar hun voedsel vandaan komt, over gezond eten, hoe ze zelf groente en fruit kunnen telen, verbondenheid met- en contact en respect voor de natuur en nog veel meer.

Natuurlijk genieten de kinderen enorm van wroeten met hun handjes in de aarde en het proeven van de eigen oogst. Van onze oogst maken we van alles, van muntthee tot aardbeienjam.

Leuk, leerzaam en …lekker!

unnamed (3)

Startblokken

Op onze voorschool werken we met het educatieprogramma Startblokken. Een educatieprogramma stimuleert de ontwikkeling op het gebied van taal, rekenen, de motoriek en de sociaal emotionele ontwikkeling. Het doel hiervan is om kinderen spelenderwijs voor te bereiden op de grote stap van opvang naar onderwijs.

Startblokken wordt gekenmerkt door een ontwikkelingsgerichte en kind-volgende aanpak. Dat betekent dat het programma aansluit bij de interesse van de kinderen in de groep en tegelijkertijd het zetten van een volgende stap in de ontwikkeling stimuleert. De pedagogisch medewerkers plannen dagelijks een leuk en leerzaam aanbod voor alle kinderen in onze speel & leeromgeving én verzorgen begeleiding van groepjes of individuele kinderen.

Praktische informatie

  • De halve dagopvang is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.00-13.30 uur en op woensdag van 8.00-13.00 uur. Je kunt je peuter weer ophalen vanaf 12.30 uur, nadat we gezellig samen  hebben geluncht.
  • De halve dagopvang heeft één groep met ruimte voor 16 kinderen.
  • Het uurtarief voor KleintjeZuid Amstelveenseweg voorschool bedraagt €10,95. Klik hier om zelf de netto maandkosten te berekenen.
  • Inclusief luiers, vers fruit en een broodmaaltijd. 
  • Op de voorschool is een minimale afname gesteld van 2 dagen. 

Leonie Douma

Meewerkend vestigingsmanager

“Een leerzame ochtend vol plezier! Wij bereiden onze peuters spelenderwijs voor op weg naar de ‘grote’ school.”

Amstelveenseweg Voorschool
Amstelveenseweg 328-330
1076 CS Amsterdam
Amstelveenseweg@kleintjezuid.nl

Telefoon:
020-4710880

Openingstijden
Maandag, dinsdag, donderdag & vrijdag: 08:00-13:30

Woensdag: 08:00-13:00

Routebeschrijving

LRK nummer
121344964

Inspectierapport GGD:
Klik hier voor het inspectierapport

Bankrekeningnummer
NL42ABNA0405844700

KVK nummer
34316753