KleintjeZuid X Cityplot

Van voorjaar tot najaar krijgen onze kinderen leuke en leerzame tuinlessen aangeboden. KleintjeZuid heeft een samenwerking met het stadsboerinnen collectief ‘Cityplot’.  Het Cityplot collectief heeft als missie om grote- én kleine stadsbewoners te stimuleren – en leren om zelf groente, kruiden, fruit en bloemen te verbouwen.  Onze locaties zijn voorzien van moestuinbakken die de focus zijn van inspirerende tuinlessen met thema’s als aarde, zaden, planten, insecten en oogsten.

Tijdens de tuinlessen zijn we lekker buiten en leren de kinderen waar hun voedsel vandaan komt, over gezond eten, hoe ze zelf groente en fruit kunnen telen, verbondenheid met- en respect voor de natuur en nog veel meer. Natuurlijk genieten de kinderen enorm van wroeten met hun handjes in de aarde en het proeven van de eigen oogst. Van onze oogst maken we namelijk van alles samen met de kinderen, van muntthee tot aardbeienjam. Leuk, leerzaam en … lekker!

Door dagelijks naar buiten te gaan, stimuleren we verwondering en waardering voor de natuur en moedigen we de kinderen aan oog te hebben voor een gezonde en betere wereld. Nu en later.