KleintjeZuid Museumkwartier

halve dagopvang voor kinderen van van 2 tot 4 jaar

Onze locatie in de van de Veldestraat in het Amsterdamse Museumkwartier bevindt zich in het schoolgebouw van basisschool Schreuder.

Tussen de basisschool en onze locaties is sprake van een samenwerkingsverband. Met deze samenwerking beogen we een doorgaande leerlijn van halve dagopvang naar de kleuterklassen van de basisschool.

Halve dagopvang Museumkwartier
De ochtenden op de voorschool staan in het teken van ontmoeten, spelen, knutselen, zingen, dansen en spelenderwijs leren. De groepsruimte is een veilige en met zorg ingerichte ruimte. Aan tafel wordt gezamenlijk fruit en brood gegeten en kunnen de kinderen knutselen of puzzelen. Daarnaast zijn er verschillende hoeken waar de kinderen kunnen spelen. Direct aangrenzend bevindt zich een ruim speelplein. Dit plein is onderdeel van het schoolplein van de basisschool, maar gereserveerd voor de allerkleinsten.

Wij zijn een erkende voorschool en binnen het kader van voorschoolse educatie werken wij met de educatieve methode, Startblokken. Deze methode wordt gekenmerkt door een ontwikkelingsgerichte aanpak. Het accent ligt op werken met kleine groepjes. De pedagogisch medewerker plant elke dag een leuke, leerzaam activiteit voor de kinderen waarbij spel-, gesprek-, lees-, schrijf- en rekenvaardigheid aan bod komen.

De halve dagopvang is op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.15-13.45 uur. U kunt uw peuter weer ophalen vanaf 12.30 uur, nadat we gezellig samen met alle kinderen hebben geluncht.
Tijdens schoolvakanties is de halve dagopvang gesloten.

De binnen- en buitenruimte voldoen uiteraard aan alle wettelijk vastgestelde veiligheids- en hygiëneregels. De halve dagopvang heeft één groep met ruimte voor 16 kinderen.

Kinderen van halve dagopvang Museumkwartier hebben voorrang op plaatsing bij basisschool Schreuder.

Museumkwartier Halve dagopvang/voorschool
Van de Veldestraat 10
1071 CW Amsterdam
museumkwartier@kleintjezuid.nl

Telefoon groepen:
06 11781795

Openingstijden
8.15 tot 13.45 uur

Routebeschrijving

LRK nummer
293051318

Inspectierapport GGD:
Klik hier voor het inspectierapport

Bankrekeningnummer
NL20ABNA0890316058

Kvk nummer
78161207

"Een ouder elke dag met een tevreden glimlach de deur uit zien lopen, is het grootste compliment dat wij kunnen krijgen!"
Nathalie Muring
Meewerkend Vestigingsmanager
Rielle Mulder
Meewerkend Vestigingsmanager