Kinderdagverblijf

Onze visie ‘meer aandacht, meer plezier’ voeren we overal in door. Volop aandacht voor de kinderen, ouders en onze medewerkers én aandacht voor de wereld om ons heen.

Voor het eerst naar het kinderdagverblijf

Je kind voor het eerst naar een kinderopvang brengen is een hele stap. Het is wennen voor kinderen én hun ouders. Bij KleintjeZuid begrijpen we dat heel goed. Goed wennen is belangrijk voor succesvolle kinderopvang. Om de overgang van huis naar KleintjeZuid zo rustig en goed mogelijk te laten verlopen hanteren wij een wenperiode waarin de dagen langzaam worden opgebouwd.

Uiteraard is ieder gezin verschillend en reageert elk kind anders op de wenperiode. Onze vestigingsmanagers en pedagogisch medewerkers staan dan ook klaar om je als ouder te ondersteunen tijdens het unieke wenproces van je kind.

Een dag bij KleintjeZuid

In mama haar armen kom je binnen op de groep. Je kijkt rond en ziet je vaste groepsgenoten al aan de tafel zitten. Het is tijd voor een fruithapje. Een van de voor jou vertrouwde pedagogisch medewerkers zit bij de baby’s aan tafel en geeft hen hapjes.

Een andere pedagogisch medewerker praat met mama over jou; zijn er bijzonderheden waar ze rekening mee moet houden vandaag? Mama vertelt dat je niet zo lekker hebt geslapen vannacht, je krijgt tandjes. Mama en de pedagogisch medewerker spreken af dat je nu eerst even lekker op bed wordt gelegd in de slaapkamer, je kan wel wat extra rust gebruiken. Je fruithapje bewaren voor je. Tijd om afscheid te nemen, mama geeft je een dikke kus en zegt: “ Ik kom je later weer halen, veel plezier vandaag!” Je strekt je armpjes uit naar de pedagogisch medewerker. Samen zwaaien jullie mama uit.

Kwaliteit & Service

KleintjeZuid besteed extra aandacht aan het ondersteunen van ouders bij het creëren van een mooie balans in werk, huishouden en gezin. Onze ontwikkelingsgerichte invulling van een opvang-dag, ruimere openingstijden en het bieden van dagelijkse warme maaltijden voor de kinderen zorgen ervoor dat er thuis alleen kwali-tijd met het gezin overblijft.

Als ouder kun je bij KleintjeZuid ook gebruik maken van de mogelijkheid je kind tijdens de opvang fris in model te laten knippen door de kinderkapper die 2 keer per jaar langs komt als extra service. Heb je vragen over de ontwikkeling, opvoeding of gedrag van je kind? KleintjeZuid stelt haar pedagogen beschikbaar, ze denken graag met je mee! Een keer per jaar komt de fotograaf langs om een mooie groeps- en portretfoto van je kind te maken.

Service en kwaliteit gaan hand in hand bij KleintjeZuid!

Cityplot

Van voorjaar tot najaar krijgen onze kinderen leuke en leerzame tuinlessen aangeboden. KleintjeZuid heeft een samenwerking met het stadsboerinnen collectief ‘City Plot’.  Het City plot collectief heeft als missie om grote- én kleine stadsbewoners te stimuleren – en leren om zelf groente, kruiden, fruit en bloemen te verbouwen.  Onze locaties zijn voorzien van moestuinbakken die de focus zijn van inspirerende tuinlessen met thema’s als aarde, zaden, planten, insecten en oogsten.

Tijdens de tuinlessen zijn we lekker buiten en leren de kinderen waar hun voedsel vandaan komt, over gezond eten, hoe ze zelf groente en fruit kunnen telen, verbondenheid met- en respect voor de natuur en nog veel meer. Natuurlijk genieten de kinderen enorm van wroeten met hun handjes in de aarde en het proeven van de eigen oogst. Van onze oogst maken we namelijk van alles samen met de kinderen, van muntthee tot aardbeienjam.

Leuk, leerzaam en … lekker!

Vestigingen