Interview met Raïssa Vendeville

Interview met Raïssa Vendeville

Raïssa Vendeville (27) is hét gezicht van een van de vestigingen van KleintjeZuid. Ze zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en dat iedereen zich opperbest voelt.

Hoe ziet een doorsnee dag als vestigingsmanager eruit bij KleintjeZuid?

“Ik ben het visitekaartje van de vestiging aan de Afroditekade in Amsterdam. Ik zorg ervoor dat iedereen zich goed voelt en de juiste begeleiding krijgt. Dat geldt voor zowel de medewerkers als de ouders en kinderen. Daarnaast ben ik dagelijks bezig met verschillende projecten, van het implementeren van wet wijzigingen, IKK in de pedagogische praktijk, het realiseren van een app of het regelen van een kinderkapper op locatie.”

Wat maakt werken bij KleintjeZuid zo leuk?

“Het is een warm, empathisch en laagdrempelig bedrijf. Het is groot, maar niet té groot. Je hebt veel zeggenschap en doorgroeimogelijkheden. De visie van KleintjeZuid vind ik heel mooi en bijzonder. Het is gericht op de emotionele veiligheid, van zowel de medewerkers als de ouders en kinderen. We hanteren niet één bepaalde manier van opvoeden of begeleiden. We zien het kind als een individu in de groep, ieder kind is uniek en heeft andere behoeften om zich optimaal te ontwikkelen. We zijn flexibel en springen in op de wensen van de ouders en het kind. Bovendien vind ik de doelgroep van KleintjeZuid (meestal tweeverdieners) heel interessant. Ze hebben beiden een drukke baan en besteden daarom de zorg voor hun kinderen voor een groot deel aan ons uit. De verantwoordelijkheid en het vertrouwen dat je krijgt ervaar ik als iets heel bijzonders.”

Hoe ziet jouw carrière bij KleintjeZuid eruit?

“Ik werk nu ruim zes jaar bij KleintjeZuid. Ik ben begonnen als medewerker op de groep, groeide daarna door tot assistent leidinggevende en nu ben ik vestigingsmanager. Ik ben een mooi voorbeeld van iemand die zich intern heeft doorontwikkeld. Bij KleintjeZuid begin je idealiter op de groep, omdat het voor managementfuncties prettig is dat je weet waarover je praat. KleintjeZuid vindt het belangrijk dat iedereen zich intern kan ontwikkelen. Mijn vrienden vragen wel eens of ik niet toe ben aan een volgende stap bij een andere organisatie. Maar KleintjeZuid is zo’n warm bad waar ik iedere dag met heel veel plezier naartoe ga. Als je zelf stappen zet en bereid bent om te investeren in jezelf, kun je hier alle kanten op. Je hebt zelf in de hand hoe je carrière bij KleintjeZuid verloopt.”

Mis je het om op de groep te staan?

“Toen ik doorgroeide naar assistent heb ik wel getwijfeld of ik het zou missen om op de groep te staan, maar het voelde ook als een volgende stap in mijn carrière. Als vestigingsmanager ben je heel operationeel bezig op de locatie, dus ik heb genoeg ruimte om af en toe even lekker te knuffelen of een activiteit te doen met de kinderen.”

Waar moet een nieuwe medewerker volgens jou aan voldoen?

“Iemand moet zich kunnen inleven in de ander en dan met name het kind en de ouder. Je moet empathisch en dienstverlenend zijn, want de klant is koning. Je kunt structuur en regelmaat vinden bij KleintjeZuid, maar ook groei, ontwikkeling en uitdaging.”

Meer interviews

Blog 6 Energie

Blog 6 Energie Terug van weggeweest. Het is een tijdje stil geweest rondom de blogs. Uiteraard heb ik niet stil gezeten tijdens mijn digitale afwezigheid.

Programma Natuurlijk voorschool KleintjeZuid

Blog 5 Plezier/ Zomervakantie

Blog 5 Plezier / Zomervakantie “Meer aandacht, meer plezier” Een belangrijk element in de visie van KleintjeZuid is… Plezier! Plezier staat voor : aardig zijn,

Blog 4 Ontwikkeling- Slapen

Blog 4 Ontwikkeling – Slapen Slaap. We weten allemaal dat een goede nachtrust van cruciaal belang is voor een gezonde geest in een gezond lichaam.

Blog 2- Positieve Energie

Blog 2- Positieve Energie Inmiddels leven we al bijna een heel jaar met Corona en alle bijbehorende maatregelen . Een heel jaar! Volgens mij zeg

Deel: