Interview met Moniek Jongkind

Kinderdagverblijf KleintjeZuid Rivierenbuurt

Interview met Moniek Jongkind

Moniek Jongkind (22 jaar) ging ooit als stagiair aan de slag voor KleintjeZuid en bleef daarna plakken. Inmiddels werkt ze vier jaar voor het kinderdagverblijf. Sinds kort werkt ze op de nieuwste locatie van KleintjeZuid in de Rivierenbuurt in Amsterdam.

Wat vind je zo leuk aan het werken in de kinderopvang?

“Ik ben al van jongs af aan gek op kinderen. Ik heb veel oppasadresjes gehad en maatschappelijke stages gelopen. Ik vind het heerlijk om de hele dag met de kleintjes bezig te zijn. Je hebt altijd gezelschap en je ziet alleen maar blije gezichtjes. Zij maken dat ik altijd plezier heb in mijn werk.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

“Ik sta momenteel op de groep met één- en tweejarigen. Dit is op de nieuwste locatie in de voormalige Maranathakerk. Het is een heel ruim en licht pand. Ik zorg ervoor dat de kinderen elke dag weer plezier hebben en lekker naar buiten gaan. We spelen veel spelletjes en bieden leuke activiteiten aan onze dreumesen. Ook zorgen we voor rust en regelmaat en knuffelen we natuurlijk gedurende de dag heel wat af!’’

Wat maakt KleintjeZuid anders dan een ander kinderdagverblijf?

“Dat zit hem denk ik in de vele mogelijkheden. Ik werk sinds kort op een andere locatie van KleintjeZuid. Ik heb aangegeven dat ik dat heel graag wilde en het was mogelijk. Op deze locatie werkt een heel jong en hecht team. Problemen worden altijd in teamverband opgelost en iedereen wordt met respect behandeld. Als een kind meer aandacht nodig heeft of opvallend gedrag vertoont, dan zorgen we ervoor dat het hele team meedenkt voor de beste oplossing.”

Waarom moet iemand bij KleintjeZuid solliciteren?

“Om meerdere redenen. KleintjeZuid vindt persoonlijke aandacht heel belangrijk. De kinderen worden als individu gezien. Als een kind zijn ouders heel erg mist, besteden we meer tijd een-op-een met hem of haar. We hebben ook veel contact met de ouders. Het gaat verder dan een kort gesprekje aan het einde van de dag over hoe de dag is gegaan. De persoonlijke aandacht die wij geven aan de ouders krijgen we ook echt terug. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om door te groeien binnen KleintjeZuid. Dat geldt ook voor stagiaires. Tijdens je stage word je helemaal klaargestoomd en in mijn geval kon ik na mijn studie blijven werken voor KleintjeZuid. KleintjeZuid neemt de wensen van alle medewerkers heel serieus.”

Meer interviews

Blog 6 Energie

Blog 6 Energie Terug van weggeweest. Het is een tijdje stil geweest rondom de blogs. Uiteraard heb ik niet stil gezeten tijdens mijn digitale afwezigheid.

Programma Natuurlijk voorschool KleintjeZuid

Blog 5 Plezier/ Zomervakantie

Blog 5 Plezier / Zomervakantie “Meer aandacht, meer plezier” Een belangrijk element in de visie van KleintjeZuid is… Plezier! Plezier staat voor : aardig zijn,

Blog 4 Ontwikkeling- Slapen

Blog 4 Ontwikkeling – Slapen Slaap. We weten allemaal dat een goede nachtrust van cruciaal belang is voor een gezonde geest in een gezond lichaam.

Blog 2- Positieve Energie

Blog 2- Positieve Energie Inmiddels leven we al bijna een heel jaar met Corona en alle bijbehorende maatregelen . Een heel jaar! Volgens mij zeg

Deel: