Interview met Amanda Steur

Kinderdagverblijf KleintjeZuid Rivierenbuurt

Interview met Amanda Steur

Amanda Steur (26) werkte twee jaar met veel plezier bij een ander kinderdagverblijf, maar vond een heleboel rust toen ze binnenkwam bij KleintjeZuid. Inmiddels werkt ze drie jaar bij de locatie op de Afroditekade in Amsterdam als pedagogisch medewerker op de babygroep.

Hoe zien jouw dagen bij KleintjeZuid eruit?

“Ik werk op een groep met kinderen vanaf 10 weken tot anderhalf jaar oud. Ik ben vooral bezig met de verzorgende taken en de emotionele veiligheid van de jonge baby’s en dreumesen waarborgen. Ik vind deze doelgroep het allerleukste, omdat je heel goed de ontwikkeling van de kinderen kunt zien, ze leren in een korte tijd ontzettend veel, omrollen, kruipen, eerste woordjes en hun eerste stapjes. Je ziet ze groter worden en ontwikkelen. Dat is zo bijzonder!’’

Hoe is het contact met ouders als je op deze groep staat?

“We hebben veel contact met de ouders. We houden dagelijks alles bij, en aan het einde van de dag, als de ouders hun kind weer komen ophalen, nemen we alles samen door. Er is dan de tijd voor opvoeding en/of ontwikkelingsvragen. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen, zodat ze hun kind met een veilig gevoel kunnen achterlaten bij wat voor hen in eerste instantie nog vreemden zijn. KleintjeZuid vindt het heel belangrijk dat we met alle ouders een band opbouwen, daar steken we dan ook veel tijd in.”

Je werkte voorheen bij een ander kinderdagverblijf. Wat is het grootste verschil met KleintjeZuid?

“Toen ik hier voor het eerst binnenkwam voelde ik meteen de huiselijke sfeer. Het kinderdagverblijf straalt rust uit. Ik woon in Volendam, maar ik vind mijn werk in Amsterdam zo leuk dat ik met veel plezier iedere dag die reis maak. De huiselijke sfeer vind je ook terug in het contact met ouders. Als kinderdagverblijf denken we echt met hen mee. We bieden de kinderen ’s middags bijvoorbeeld al een warme maaltijd aan, zodat ouders na een lange werkdag ’s avonds meer tijd hebben met hun kindje.”

Waarom zou iemand moeten solliciteren bij KleintjeZuid?

“Ik ben voorlopig heel tevreden over mijn functie, maar het is heel prettig om te weten dat ontwikkelen en doorgroeien altijd kan bij KleintjeZuid. Ik zou in de toekomst bijvoorbeeld wel nog meer contact willen met de ouders, bijvoorbeeld in de vorm van begeleiding van ouders die in de wen-periode zitten. Wanneer ik dat aangeef, weet ik dat hier goed naar geluisterd wordt. Daarnaast vind ik het ook heel prettig dat je als beginnend leidster heel veel ruimte krijgt om je plekje te vinden binnen de organisatie. Je krijgt alle tijd om jezelf te ontwikkelen en je te onderscheiden van de rest. Zo heeft iedereen haar eigen kwaliteiten: de ene leidster is heel creatief, de ander is sociaalvaardig. Zo vullen we elkaar allemaal aan en zijn we echt een team!”

Meer interviews

Blog 6 Energie

Blog 6 Energie Terug van weggeweest. Het is een tijdje stil geweest rondom de blogs. Uiteraard heb ik niet stil gezeten tijdens mijn digitale afwezigheid.

Programma Natuurlijk voorschool KleintjeZuid

Blog 5 Plezier/ Zomervakantie

Blog 5 Plezier / Zomervakantie “Meer aandacht, meer plezier” Een belangrijk element in de visie van KleintjeZuid is… Plezier! Plezier staat voor : aardig zijn,

Blog 4 Ontwikkeling- Slapen

Blog 4 Ontwikkeling – Slapen Slaap. We weten allemaal dat een goede nachtrust van cruciaal belang is voor een gezonde geest in een gezond lichaam.

Blog 2- Positieve Energie

Blog 2- Positieve Energie Inmiddels leven we al bijna een heel jaar met Corona en alle bijbehorende maatregelen . Een heel jaar! Volgens mij zeg

Deel: