KleintjeZuid Amstelveenseweg

halve dagopvang/voorschool voor kinderen van 2 tot 4 jaar

KleintjeZuid Amstelveenseweg kenmerkt zich door haar warme, huiselijke groepsruimtes en diverse extra speelruimtes waar kinderen zich kunnen vermaken.

Halve dagopvang/ voorschool Amstelveenseweg
De ochtenden op de voorschool staan in het teken van ontmoeten, spelen, knutselen, zingen, dansen en spelenderwijs leren. De groepsruimte is een veilige en met zorg ingerichte ruimte. Aan tafel wordt gezamenlijk fruit en brood gegeten en kunnen de kinderen knutselen of puzzelen. Daarnaast zijn er verschillende hoeken waar de kinderen kunnen spelen. Zo is er een poppenhoek met keuken en winkeltje, een bouwhoek, een schildershoek en is er een verkleedkamer. Onze Amsterdamse binnentuin met zandbak wordt dagelijks gebruikt om een frisse neus te halen en bewegingsspelletjes te doen.

Binnen het kader van voorschoolse educatie werken wij met een erkende educatieve methode, Startblokken. Deze methode wordt gekenmerkt door een ontwikkelingsgerichte aanpak. Het accent ligt op werken met kleine groepjes. De pedagogisch medewerker plant elke dag een leuke, leerzaam activiteit voor de kinderen waarbij spel-, gesprek-, lees-, schrijf- en rekenvaardigheid aan bod komen.

De halve dagopvang is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.00-13.30 uur en op woensdag van 8.00-13.00 uur. U kunt uw peuter weer ophalen vanaf 12.30 uur, nadat we gezellig samen met alle kinderen hebben geluncht. Tijdens schoolvakanties is de halve dagopvang gesloten.

De binnen- en buitenruimte voldoen uiteraard aan alle wettelijk vastgestelde veiligheids- en hygiëneregels. De halve dagopvang heeft één groep met ruimte voor 16 kinderen.

HDO Amstelveenseweg
Amstelveenseweg 328 -330
1076 CS  Amsterdam
amstelveenseweg@kleintjezuid.nl

Telefoon groepen: 020-4710880

Routebeschrijving

LRK: 121344964

Inspectierapport GGD:
Klik hier voor het inspectierapport

Bankrekeningnummer: NL42ABNA0405844700

Kvk: 34316753

"Een leerzame ochtend vol plezier! Wij bereiden onze peuters spelenderwijs voor op weg naar de ‘grote’ school.”
Leonie Douma
Meewerkend Vestigingsmanager