Een ochtend bij KleintjeZuid

In de bakfiets kom je aan bij de voorschool. Als je door het raam kijkt, zie je al wat groepsgenootjes spelen. Ze zien jou ook! Jullie staan al druk voor het raam te zwaaien als papa je mee naar binnen neemt. Terwijl je wordt begroet door je vertrouwde juf, komt je vriendje aanlopen. Die kan niet wachten tot je met hem meespeelt. Zelfstandig stop je je jas en muts in je eigen bakje. Papa en de juf stonden wat te praten, maar nu gaat hij snel aan het werk. Samen met de juf zwaai je papa uit bij het raam. “Tot vanmiddag pap!”

Je vriendje trekt je mee naar de groep: “Kijk! We bouwen een toren, een hoge!”. Samen bouwen jullie een toren nog hoger dan jijzelf. “Juf, kijk!” Als de juf komt kijken, vraagt ze: Wie is er hoger? Jij of de toren? De toren is hoger. Samen met de juf en de andere kinderen tellen jullie hoeveel blokken er zijn gebruikt. Dan is het tijd om fruit te eten. Net als de andere kinderen ga je als vanzelf in de rij staan voor de toilet. Even oefenen met plassen en daarna netjes handen wassen. Vervolgens kies je een plekje aan de lage tafel. Gezellig, naast je vriendje. Jullie zingen het goedemorgen lied en je vriendje mag vertellen welke dag het vandaag is. Wat komt er ook alweer na dinsdag? De hele groep helpt: “Woensdag!”

Na het fruit vertellen de juffen wat voor activiteiten er vandaag worden gedaan. Het thema is “ Wij gaan boodschappen doen”. Vandaag mag jij in de verkleedkamer een spelverhaal spelen. Jij bent de winkelier en een paar andere kindjes zijn de klanten. Hoe werkt dat nou, boodschappen doen? Je leert om groente te wegen en af te rekenen. Vergeet je niet centjes terug te geven? “Ja juf. Mag ik morgen de klant spelen?”

Na de activiteiten is het alweer tijd om gezellig samen te lunchen. Op tafel staat allerlei beleg. Je mag zelf kiezen wat je op je boterham wilt én je mag ook zelf smeren. Je wordt er al steeds beter in. De rest van de ochtend speel je buiten in de tuin. Jij bent dol op de wilgenhut en ook het blote voeten pad vind je heel interessant. Dan komt de City plot juf ook nog even langs voor een leuke tuinles. Lekker even wroeten in de aarde, plantjes water geven en… je mag helpen met de aardbeienoogst. Hmmm lekker. Voor je het weet is de ochtend alweer voorbij en zie je papa verschijnen met de bakfiets. “Tot morgen, dan ben ik de klant!”