Een middag bij KleintjeZuid

Pfff het was best een drukke dag vandaag op school. Lesjes, taakjes en werkjes, je hebt een hoop gedaan. Nog heel even en je bent lekker vrij. Je kijkt wat dromerig uit het raam naar buiten en… je ziet je vertrouwde juf van de naschoolse al staan op het schoolplein. Ze heeft een tas vol gele KleintjeZuid hesjes bij zich. Dan gaat de bel. Vrij! Je haast je om de meester gedag te zeggen, pakt je tas en jas, en als je door de deur bent ren je over het schoolplein naar je juf. Ook de kinderen uit andere klassen verzamelen zich om haar heen. De juf checkt of iedereen er is. “Yes, check, we kunnen vertrekken”.

Twee- aan twee en hand in hand, loop je met je schoolgenootjes naar de naschoolse opvang. Onderweg wordt druk gekletst over de dag; hoe was je dag op school én wat gaan we doen op de naschoolse?” Onderweg komen jullie het taxibusje tegen, daar zit je beste vriendin in van een andere school die wat verder weg is. Jullie zwaaien vrolijk naar elkaar, “Tot zo!” Aangekomen bij de naschoolse ga je snel plassen, handen wassen en aan tafel. Even wat drinken en wat eten en dan kan je gaan spelen.

Jij en je vriendin kiezen ervoor om te gaan knutselen vandaag. De juf heeft strijkkralen op tafel gezet. Samen met je vriendin zijn jullie de middag bezig een prachtige strijkkralen vlinder te maken. Jullie zijn net op tijd klaar voor de warme maaltijd. De juf strijkt je kunstwerkje. Opeens bedenk je dat papa morgen jarig is. Nu heb je een cadeau voor hem. De juf zegt “Na het eten kunnen we het wel mooi inpakken voor papa”. Dat is een goed idee. Samen met de groep geniet je van de pasta bolognese, de komkommertjes en snoeptomaatjes die op tafel staan. Na het eten helpt de juf je met het inpakken van je cadeau. Je mag het pakje zelfs nog versieren met glitters, lintjes en stickers. Dan ga je lekker buitenspelen. Als papa je komt halen doe je erg geheimzinnig, hij mag niet in je tas kijken. De juf knipoogt en zegt, “morgen pas kijken hoor!” Papa begrijp het. Vertel je ons de volgende keer wat papa van zijn cadeau vond?