Een dag bij KleintjeZuid

In mama haar armen kom je binnen op de groep. Je kijkt rond en ziet je vaste groepsgenoten al aan de tafel zitten. Het is tijd voor een fruithapje. Een van de voor jou vertrouwde pedagogisch medewerkers zit bij de baby’s aan tafel en geeft hen hapjes.

Een andere pedagogisch medewerker praat met mama over jou; zijn er bijzonderheden waar ze rekening mee moet houden vandaag? Mama vertelt dat je niet zo lekker hebt geslapen vannacht, je krijgt tandjes. Mama en de pedagogisch medewerker spreken af dat je nu eerst even lekker op bed wordt gelegd in de slaapkamer, je kan wel wat extra rust gebruiken. Je fruithapje bewaren we voor je. Tijd om afscheid te nemen, mama geeft je een dikke kus en zegt: “ Ik kom je later weer halen, veel plezier vandaag!” Je strekt je armpjes uit naar de pedagogisch medewerker. Samen zwaaien jullie mama uit.

Terwijl ze zachtjes tegen je praat, loopt de pedagogisch medewerker met je naar de verschoonruimte en maakt je klaar voor het slaapje. In de slaapkamer blijft ze nog even bij je, aait je over je bolletje en zegt zachtjes: “Welterusten, tot later”. Wanneer je weer uitgeslapen wakker wordt, krijg je het fruithapje. Hmmm, lekker, je geniet van de smaak van vers fruit. Met nieuwe energie ben je klaar om de groep te verkennen. Wat voor uitdagingen wachten er vandaag op je? In de Koeka hoek oefen je met staan. De pedagogisch medewerkers ondersteunen je en met hun aanmoediging zet je een voorzichtig eerste stapje terwijl je handjes hun vingers  stevig vasthouden. Wat ben jij trots, wat zijn wij trots! Snel een foto maken voor papa en mama en versturen via de Ouder-app.

De rest van de dag speel je op de groep, geniet je van de gezamenlijke groentehap en broodmaaltijd en natuurlijk ga je buiten even een frisse neus halen. Wanneer het eind van de dag is aangebroken en je papa ziet verschijnen, zien we een grote glimlach. Zachtjes zeg je “papa”. Vol trots vraagt papa naar de foto… Wat een grote stap! Morgen weer oefenen?