Blog

Blog

Blog 6 Energie

Blog 6 Energie Terug van weggeweest. Het is een tijdje stil geweest rondom de blogs. Uiteraard heb ik niet stil gezeten tijdens mijn digitale afwezigheid.

Lees verder »
Programma Natuurlijk voorschool KleintjeZuid
Blog

Blog 5 Plezier/ Zomervakantie

Blog 5 Plezier / Zomervakantie “Meer aandacht, meer plezier” Een belangrijk element in de visie van KleintjeZuid is… Plezier! Plezier staat voor : aardig zijn,

Lees verder »
Blog

Blog 2- Positieve Energie

Blog 2- Positieve Energie Inmiddels leven we al bijna een heel jaar met Corona en alle bijbehorende maatregelen . Een heel jaar! Volgens mij zeg

Lees verder »

Even voorstellen...Mareme Ndoye

  • 12-08-1985
  • Samenwonend met grote liefde, zoon en dochter in Amsterdam Oud-Zuid
  • Zoon van 14-02-2019 gaat naar KDV Afroditekade
  • Bachelor Pedagogische wetenschappen UvA
  • Master Orthopedagogiek UvA
  • Aantekening Diagnostiek
  • Achtergrond Klinische Orthopedagogiek (MOC het Kabouterhuis), Wetenschappelijk Onderzoek (Ontwikkeling van Angst, UvA) en Kinderopvang

Ik ben gepassioneerd als het gaat over kinderen en ontwikkeling. Vanuit mijn analytische en intuïtieve aard heb ik een grote interesse in menselijk gedrag en de invloed van genen en omgeving daarop. Een ingewikkelde interactie, die voor elk mens uniek is en ieder mens uniek maakt. Er is niets mooier en bevredigender dan jonge kinderen ondersteunen tijdens hun ontwikkelingsreis door een uitdagende omgeving te creëren, afgestemd op de aanleg van het kind. Door samen te spelen, elkaar te zien en te waarderen, de wereld te verkennen, een veilige maar stimulerende omgeving te scheppen en in te spelen op de behoefte en het ontwikkelingsniveau van het kind, kinderen elkaar, zichzelf en hun kwaliteiten laten ontdekken, aandacht te geven en laten groeien, ontwikkelen de kinderen zich. Het besef dat ik dit voor en met andermans kinderen mag doen is enorm. 

Mijn passie en interesse heb ik kunnen verenigen in mijn studie Pedagogische Wetenschappen aan de UvA. Tijdens mijn studie ben ik gaan werken op de naschoolse opvang KleintjeZuid Amstelveenseweg. Ik heb met enorm plezier veel praktische kennis en inzichten opgedaan. Een mooie aanvulling naast theoretische en wetenschappelijke van mijn studie. Na het behalen van mijn master heb ik een tijd klinische ervaring opgedaan in de jeugd GGZ, waar ik in de functie van gedragswetenschapper veel deskundigheid heb opgedaan m.b.t. de diagnostiek en behandeling van de verstoorde ontwikkeling, gedrag en opvoeding. Ook heb ik meegewerkt aan wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van angst en angststoornissen bij jonge kinderen.

Toch bleek mijn hart te liggen bij de Kinderopvang én KleintjeZuid. In het bijzonder het borgen en stimuleren van de pedagogische en educatieve kwaliteit van de opvang voor alle kinderen om bij te dragen aan een brede basis voor verdere ontwikkeling. Als kinderopvangpedagoog binnen KleintjeZuid deel ik mijn expertise met ouders, medewerkers en KleintjeZuid als organisatie. Ik vertaal wetenschappelijke inzichten en wettelijke bepalingen naar beleid en de dagelijkse praktijk op de verschillende groepen van onze locaties én help kinderen, ouders en medewerkers die ondersteuning kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld bij het vinden van de juiste benadering van bepaald gedrag of het stimuleren van de ontwikkeling. Verder deel ik graag mijn kennis en inzicht op het gebied van pedagogiek en kinderen met u via blogs en ouderavonden. 

Op deze manier hoop ik bij te dragen aan het creëren van een veilige, warme, stimulerende en vooral pedagogisch onderlegde omgeving waarin al ‘onze kinderen’ zichzelf en hun interesses leren kennen, vrienden maken en spelenderwijs kwaliteiten en vaardigheden opdoen die hen in hun kracht zetten en die zij kunnen inzetten in het leven. Later en nu. 

Ieder kind is immers uniek en waardevol. Het is aan ons als opvoeders om te zorgen dat het kind zichzelf met vertrouwen kan ontdekken, verkennen en ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden. Uiteindelijk is het mooiste wat je kan worden toch jezelf?

Als u vragen heeft kunt u bij mij terecht. Ik denk graag met u mee. 

Ik ben bereikbaar op di, woe en donderdag op 020-2089920 en via pedagoog@kleintjezuid.nl